Parafakép felrakási segédlet

A parafa kép felhelyezése előtt a kép méretével azonosan jelöljük ki a kép helyét.

1)  Jelöljük be grafitceruzával a kép 4 sarkát!

2) A Kétoldalú ragasztót vágjuk fel megfelelő méretekre, majd ragasszuk a falra a következőképpen:

A kétoldalú ragasztó 2 cm széles, így minimum 3 cm-rel a tetejétől mérjük ki a ragasztó helyét és több helyen ceruzával pöttyel jelöljük.

Majd akár egyben, akár részletekben 10-10 cm-eres hosszban, kihagyással ragasszuk fel a kétoldalú ragasztót vízszintesen.

Ugyanezt a vízszintes csíkot ismételjük meg a kép aljától számított 3 cm-rel feljebb (így a széle, 1 cm re beljebb lesz, nem fog kilógni a ragasztócsík.

Oldal-irányban, függőlegesen is ismételjük meg a ragasztó felrakását mindkét oldalon jobbról, balról 3-3 cm-rel beljebb mint a kép szélessége.

Fontos, hogy nem szükséges teljes hosszban és magasságban a ragasztót felhelyezni, lehet kihagyásokkal is, de minél több csíkkal tesszük fel, annál stabilabb.

A nagyobb parafa kép esetében (120 cm x 60 cm) javasoljuk vízszintesen középen is egy csík felhelyezését 10-10 cm-ként. (10 cm hosszú csík, 10 cm szünet, 10 cm csík, 10 cm szünet).

A kétoldalú ragasztót a csomag tartalmazza.


Amint a kétoldalú ragasztót minden területre felragasztottuk, szedjük le a ragasztó külső fóliáját is, majd a parafaképet balról jobbra, függőlegesen görgessük rá fokozatosan a ragasztós falra.

Óvatosan, nagyon finom mozdulatokkal rögzítsük, győződjünk meg róla, hogy mindenhol jól odatapadt e a parafakép.